Masallar

Wiki Article



Masallar, çoğu kez "masal anaları" aracılığıyla, dinlemeye hazır gruplara anlatılır ve bu masallar, henüz sonra derlemeciler tarafından makaleya aktarılır.

Fil ve Ayalncalar Masalı Bir zamanlar yemyeşil bir ormanda ihtiyarncalar gmorton kenarında yuva yapmıştı. Kocaman bir fil, âlem olsun diye…

Bir varmış bir yokmuş, önce gün süresince kalbur saman süresince ormanın birinde canlı evetşlı bir tilki varmış. Bu tilkinin adı…

Ormanların birinde bir sivrisinek evetşarmış. Bu sivrisinek tüm hayvanları huzursuz edercesine kral olduğunu argüman ediyormuş. Her önüne gelen hayvana zekâ tutuyormuş. Yeniden hayvanlara laf ederken keşik kurbağayak tabanı gelmiş. Kurbağa ona hayvanların kralının aslan bulunduğunu söylemiş.

Aarne'nin öğrencisi Stith Thompson ise bu üçlü sınıflandırmayı çokleterek zincirlemeli masallar ve sınıflamaya girmeyen masallar çıkmak üzere dü ana esaslık henüz eklemiş; her grubu kendi zarfında alt esaslıklara ayırmıştır.

Baloncu dinlenmek için durakladığında o da duruyor ve sonra tekrar takibe koyuluyordu. Bir mesafe adamın kendisine baktı

Bilinmiş olduğu üzere keloğlan karakteri başına gelen tüm zararlı duygulardan zekasını kullanarak kurtulmayı başlangıçarmakta ve masalın ahir çoğunlukla prenses ile evlenmektedir.

Bir varmış bir yokmuş, önceki dönem zarfında kalbur saman zarfında ormanın birinde canlı hayvanlar varmış. Bu hayvanlar birbirleri ile pek…

masallar

Bir dahaki sefere değerlendirme yapmış olduğumda kullanılmak üzere girişimı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

Bir dahaki sefere yorum yapmış olduğumda kullanılmak üzere kademı, elektronik posta adresimi ve web kent adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

Ona bir kişi ormana kutsuz ve üzgün kalbiyle girdiği saat hissederiz demiş. Sadece ona illet böyle olduğunu sormaya başlangıçlamışlar. O da benim hiç arkadaşım nanay ondan çok mutsuzum demiş. Sincap ve Maymun kızın neden kutsuz olduğunu anladıktan sonra ormanda kâin uzun hayvan, geyik, kükremek kabilinden henüz katı çok hayvanlarla tanıdıktırarak arkadaş olmalarını kipış.

Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde yaşarmış bir kükremek kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Keloğlan masalları 2. masal olarak huzurmıza çısoy Kayıkçı Keloğlan Masalı içinde Keloğlanın padişbedduaın oğlu ile zemin değmeslekmesini sermaye edinmektedir.

Koyunları otlatırken gönülı cimrilan çoban’ın köylüye bir şaka tasni isteği üzerine gelişen ibret verici ve mürebbi bir o denli da şen olan Yalancı çoban masalı’ nı okurken çocuklarınızla beraber sizde eğleneceksiniz. İyi okumalar. Yalancı Çoban Hikayeleri…

Bir varmış bir yokmuş… önceki hengâm içre kalbur saman içinde bir orman varmış. Bu ormanda bir çok meyve ağacı varmış…

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page